Recept i priprema / Rolada od kokosa odličan desert uz šalicu čaja ili kave

Image
Foto: Pixabay

Ako imate želju za brzim kolačem koji će biti idealna pratnja šalici čaja ili kave, idealno rješenje je rolada od kokosa. Kako napraviti roladu od kokosa?

29.3.2022.
13:26
Pixabay
VOYO logo

Iskoristite dan za uživanje uz roladu od kokosa. Rolada od kokosa može biti gotova svega za sat vremena te je odličan kolač za nenadane goste.

Potrebni sastojci za roladu od kokosa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 grama kokosa
  • 4 jaja
  • 100 grama šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 50 grama margarina
  • 75 grama brašna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • šećer za posipanje

Upute za pripremu rolade od kokosa:

Zagrijte pećnicu na 180ºC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg i čuvajte u hladnjaku.

Istucite žumanjke zajedno sa šećerom u kremastu smjesu. Dodajte omekšali margarin, mlijeko, kokos, ekstrakt vanilije, med i miksajte 3 do 4 minute dok se lijepo ne sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjite brzinu miksera na nisku, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i miješajte dok ne dobijete homogenu i kremastu smjesu. Na kraju lagano lopaticom izmiksajte umućene bjelanjke.

Pripremite lim za pečenje dimenzija 36 x 30 centimetara, premažite maslacem i papirom za pečenje i pomoću lopatice rasporedite tijesto po vrhu. Pecite oko 15 minuta dok lagano ne porumeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je kolač pečen, izvadite ga iz pećnice i pospite kolač šećerom. Na vrh stavite kuhinjski ručnik i prevrnite tortu preko stola. Uklonite pleh i pažljivo ogulite papir za pečenje. Zarežite nožem rubove torte. Koristeći ručnik, počnite lagano motati u s jednog kratkog kraja na drugi roladu stavite na pravokutni tanjur, ukrasite ribanim kokosom i poslužite.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo