Jaja se mogu čuvati u hladnjaku tri do pet tjedana od dana otkada su stavljena u hladnjak. Datum na pakiranju obično će isteći tijekom tog vremena, ali će jaja biti još uvijek biti dobra za upotrebu. Uvijek kupujte jaja koja su što svježija prema datumu isteka roka na kutiji.
Kako biste ih zaštitili, odnesite jaja ravno kući i odmah ih spremite u hladnjak na 4 stupnja ili malo niže. Ostavite ih u kartonu i stavite u najhladniji dio hladnjaka, a ne na vrata. Nakon tvrdog kuhanja, jaja se mogu čuvati tjedan dana u hladnjaku.
Ako niste sigurni jesu li jaja još uvijek dobra tada napravite test s vodom.To je najbolji način da kažete svježinu jajeta bez da ga razbijete. Ubacite jaje u vodu, ako potone, svježe je.
Najbolje mjesto za čuvanje jaja je hladnjak ili tamno i hladno mjesto. Rok trajanja jaja u hladnjaku je i do pet tjedana, dok čuvanje jaja na sobnoj temperaturi nije preporučljivo jer se jaja mogu pokvariti u roku od nekoliko sati.