Ovaj recept je vrlo jednostavan za pripremu i siguran način da impresionirate cijelu obitelj. U nastavku slijedi recept za rižoto s gamberima na crveno.
Sastojci:
- 300 g gambera
- 250 g riže za rižoto
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 400 g pelata rajčice
- 200 ml crnog vina
- 500 ml temeljca
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica crvene paprike
- sol i papar po ukusu
- svježi peršin za ukras
Rižoto s gamberima na crveno priprema:
Gambere očistite i ogulite, a glave ostavite za pripremu umaka. U zdjeli začinite gambere solju i paprom te stavite na stranu.
U posudi zagrijte maslinovo ulje te dodajte luk i češnjak i pržite dok ne postanu staklasti. Dodajte glave gambera te pržite nekoliko minuta dok ne poprime smeđu boju.
U smjesu dodajte pelate rajčice i crvenu papriku. Kuhajte na laganoj vatri 15 minuta dok se umak ne zgusne. U drugoj posudi, kuhajte rižu prema uputama na pakiranju.
Ulijte crno vino u umak i kuhajte još 5 minuta. U umak dodajte gambere i kuhajte ih dok ne postanu ružičasti. Rižu ocijedite te ju dodajte u umak i gambere.
Sve dobro promiješajte te pustite da se kuha još 5 minuta dok riža ne upije sav umak. Poslužite uz svježi peršin i uživajte u ukusnom rižotu s gamberima na crveno.
Rižoto s gamberima na crveno jednostavan je recept savršen za večeru, ručak ili bilo koju drugu prigodu.