Morski plodovi /

Rižoto s gamberima na crveno - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Rižoto s gamberima na crveno je ukusno jelo koje će zadovoljiti svakog ljubitelja morske hrane. Kombinacija kremastog rižota s ukusnim gamberima u bogatom umaku od rajčice i crnog vina je neodoljiva.

14.4.2023.
12:03
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept je vrlo jednostavan za pripremu i siguran način da impresionirate cijelu obitelj. U nastavku slijedi recept za rižoto s gamberima na crveno.

Sastojci:

  • 300 g gambera
  • 250 g riže za rižoto
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 g pelata rajčice
  • 200 ml crnog vina
  • 500 ml temeljca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica crvene paprike
  • sol i papar po ukusu
  • svježi peršin za ukras

Rižoto s gamberima na crveno priprema:

Gambere očistite i ogulite, a glave ostavite za pripremu umaka. U zdjeli začinite gambere solju i paprom te stavite na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudi zagrijte maslinovo ulje te dodajte luk i češnjak i pržite dok ne postanu staklasti. Dodajte glave gambera te pržite nekoliko minuta dok ne poprime smeđu boju.

U smjesu dodajte pelate rajčice i crvenu papriku. Kuhajte na laganoj vatri 15 minuta dok se umak ne zgusne. U drugoj posudi, kuhajte rižu prema uputama na pakiranju.

Ulijte crno vino u umak i kuhajte još 5 minuta. U umak dodajte gambere i kuhajte ih dok ne postanu ružičasti. Rižu ocijedite te ju dodajte u umak i gambere.

Sve dobro promiješajte te pustite da se kuha još 5 minuta dok riža ne upije sav umak. Poslužite uz svježi peršin i uživajte u ukusnom rižotu s gamberima na crveno.

Rižoto s gamberima na crveno jednostavan je recept savršen za večeru, ručak ili bilo koju drugu prigodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo