Morski plodovi /

Rižoto s gamberima na crveno - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Rižoto s gamberima na crveno je ukusno jelo koje će zadovoljiti svakog ljubitelja morske hrane. Kombinacija kremastog rižota s ukusnim gamberima u bogatom umaku od rajčice i crnog vina je neodoljiva.

14.4.2023.
12:03
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept je vrlo jednostavan za pripremu i siguran način da impresionirate cijelu obitelj. U nastavku slijedi recept za rižoto s gamberima na crveno.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 300 g gambera
  • 250 g riže za rižoto
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 g pelata rajčice
  • 200 ml crnog vina
  • 500 ml temeljca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica crvene paprike
  • sol i papar po ukusu
  • svježi peršin za ukras

Rižoto s gamberima na crveno priprema:

Gambere očistite i ogulite, a glave ostavite za pripremu umaka. U zdjeli začinite gambere solju i paprom te stavite na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudi zagrijte maslinovo ulje te dodajte luk i češnjak i pržite dok ne postanu staklasti. Dodajte glave gambera te pržite nekoliko minuta dok ne poprime smeđu boju.

U smjesu dodajte pelate rajčice i crvenu papriku. Kuhajte na laganoj vatri 15 minuta dok se umak ne zgusne. U drugoj posudi, kuhajte rižu prema uputama na pakiranju.

Ulijte crno vino u umak i kuhajte još 5 minuta. U umak dodajte gambere i kuhajte ih dok ne postanu ružičasti. Rižu ocijedite te ju dodajte u umak i gambere.

Sve dobro promiješajte te pustite da se kuha još 5 minuta dok riža ne upije sav umak. Poslužite uz svježi peršin i uživajte u ukusnom rižotu s gamberima na crveno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rižoto s gamberima na crveno jednostavan je recept savršen za večeru, ručak ili bilo koju drugu prigodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo