Rižoto od morskih plodova na bijelo specijalitet je od morskih plodova. Priprema rižota od morskih plodova na bijelo je jednostavna, a jelo je gotovo za manje od sat vremena.
Sastojci za rižoto od morskih plodova na bijelo:
- 125 ml bijelog vina
- 45 dkg smrznutih morskih plodova
- litra temeljca
- 2 žličice maslinovog ulja
- glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 40 dkg riže za rižoto
- list peršina
- sol
- papar
Rižoto od morskih plodova na bijelo priprema:
Na ulju pržite luk i češnjak. Kada omekša dodajte morske plodove koje ste prethodno oprali u toploj vodi. Podlijte s temeljcem i začinite sa soli i paprom.
Nakon 15-ak minuta dodajte rižu uz stalno podlijevanje s temeljcem.
Na kraju začinite sa soli i paprom prema želji. Ukrasite nasjeckanim peršinom i poslužite. Rižoto od morskih plodova na bijelo je gotov i spreman za posluživanje uz salatu prema želji.