Riblji specijaliteti /

Riba u woku na pikantan način

Image

Kako pripremiti ribu u woku? Donosimo vam recept za pripremu jela riba u woku na pikantan način.

28.7.2021.
12:01
VOYO logo

Znate li kako pripremiti ribu u woku? Riba u woku na pikantan način jedan je od načina pripreme ribe, donosimo vam recept za pripremu jela Riba u woku na pikantan način.

Primjerice, u woku možete pripremiti ribu arbun, priprema je jednostavna i za manje od sat vremena jelo možete poslužiti.

Riba u woku na pikantan način sastojci:

  • 1 kg ribe (arbun)
  • 3 češnja češnjaka
  • žlica kukuruznog brašna
  • pola žličice đumbira
  • žlica sojinom umaka
  • 2 svježe čili papričice
  • 2 žlice suhog sherryja
  • 10 dkg mladog luka
  • žličica šećera u prahu

Riba u woku na pikantan način priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ribu očistite i marinirajte sa soli i uistnjenom ljutom papričicom.

U wok namasnoću stavite ribu i pecit eje oko 4 minute, riba se mora ispeći sas vih strana. Kada je gotova stavite je na papir za pečenje kako bi se upio višak masnoće.

izlijte iz woka ulje, neka ostane malo ulja u woku i dodajte češnjak, đumbit narezana na trakice i pržite dok začini ne puste miris. Dodajte suhi sharry, ljuti umak od rajčice, sojin umka i 1,5 dcl vode. Zatim dodjate smjesu od kukuruznog brašn i dvije žlice vode.

Sve miješajte dok ne zavri. Na kraju dodajte šećre i mladi luk. Vratite ribu u wok i zagrijete. Riba u woku na pikantan način je spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike