Riblji specijaliteti /

Riba u woku na pikantan način

Image

Kako pripremiti ribu u woku? Donosimo vam recept za pripremu jela riba u woku na pikantan način.

28.7.2021.
12:01
VOYO logo

Znate li kako pripremiti ribu u woku? Riba u woku na pikantan način jedan je od načina pripreme ribe, donosimo vam recept za pripremu jela Riba u woku na pikantan način.

Primjerice, u woku možete pripremiti ribu arbun, priprema je jednostavna i za manje od sat vremena jelo možete poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riba u woku na pikantan način sastojci:

  • 1 kg ribe (arbun)
  • 3 češnja češnjaka
  • žlica kukuruznog brašna
  • pola žličice đumbira
  • žlica sojinom umaka
  • 2 svježe čili papričice
  • 2 žlice suhog sherryja
  • 10 dkg mladog luka
  • žličica šećera u prahu

Riba u woku na pikantan način priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ribu očistite i marinirajte sa soli i uistnjenom ljutom papričicom.

U wok namasnoću stavite ribu i pecit eje oko 4 minute, riba se mora ispeći sas vih strana. Kada je gotova stavite je na papir za pečenje kako bi se upio višak masnoće.

izlijte iz woka ulje, neka ostane malo ulja u woku i dodajte češnjak, đumbit narezana na trakice i pržite dok začini ne puste miris. Dodajte suhi sharry, ljuti umak od rajčice, sojin umka i 1,5 dcl vode. Zatim dodjate smjesu od kukuruznog brašn i dvije žlice vode.

Sve miješajte dok ne zavri. Na kraju dodajte šećre i mladi luk. Vratite ribu u wok i zagrijete. Riba u woku na pikantan način je spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo