Riblji specijaliteti /

Kako ispeći ribu u pećnici na rešetki

Image

Riba je vrlo zdrava za jesti jer je puna nutritivnih sastojaka i omega-3 masnih kiselina. Donosimo kako izgleda savršena riba u pećnici na rešetki.

19.9.2021.
9:32
VOYO logo

Ovako pripremljena riba bit će savršen obrok za cijelu obitelj. Riba u pećnici na rešetki zahtjeva ove sastojke za obrok za 4 osobe: 1 kilogram ribe, sol i svježe mljeveni crni papar, mljevena limunska trava, začinsko bilje, poput majčine dušice, origana, po izboru, 1 žlica maslinovog ulja ili maslaca, 1/4 šalice kiselog vrhnja, 2 režnja češnjaka, mljevena te umak od limuna ili kriške limuna.

Riba u pećnici na rešetki prvo se mora pripremiti. Da biste to učinili površinu ribe oštrim nožem zarežite na 3 ili 4 mjesta kako bi okusi lakše prodrli. Pospite solju, paprom, limunskom travom i začinskim biljem sa svih strana ribe, kao i iznutra. Stavite ih u zdjelu, prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku preko noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 230°C, funkcija roštilja. Stavite ribu u pećnicu na rešetke i stavite rešetku na lim za pečenje obložen papirom za pečenje ili aluminijskom folijom, tako da tamo može kapati sva mast kako ne biste previše zaprljali pećnicu. Pospite ribu s malo maslaca ili biljnog ulja. Stavite u zagrijanu pećnicu.

Ostavite da se riba kuha oko 20-30 minuta ili dok koža ne postane hrskava i pomalo zlatna. Pazite na to jer ne želite dopustiti da zagori. U međuvremenu pripremite smjesu od vrhnja, kombinirajući kiselo vrhnje s mljevenim češnjakom i solju. Izvadite ribu iz pećnice i poslužite s mješavinom kiselog vrhnja, malo umaka od limuna ili jednostavno kriške limuna uz vaš omiljeni prilog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riba u pećnici na rešetki je gotova i spremna za jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo