Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako se priprema riba u fritezi na vrući zrak?

Jeste li znali da je friteza na vrući zrak jedan od najzdravijih načina pripreme hrane? Ovaj recept za ribu u fritezi na vrući zrak zdrav je koliko i ukusan. Donosimo ukusan recept za ribu u fritezi na vrući zrak.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Prekrivena ukusnom hrskavom koricom, možete bez grižnje savjesti jesti prženu ribu iz friteze na vrući zrak koliko god želite. Bijela riba je savršeno začinjena i ispadne tako mekana i ukusna, a dobijete onaj prženi okus s puno manje ulja.

Sastojci potrebni da se pripremi riba u fritezi na vrući zrak su:

4-6 fileta bijele ribe, prerezani na pola

Maslinovo ulje

80 grama kukuruznog brašna

40 grama višenamjenskog brašna

Sol i papar po ukusu

1 žličica slatke paprike

Pola žličice češnjaka u prahu

Prvo što trebate učiniti kada pripremate ribu u fritezi na vrući zrak je staviti kukuruzno brašno, višenamjensko brašno, sol, papar, papriku i češnjak u prahu u vrećicu i pomiješajte. Isperite i osušite riblje filete papirnatim ručnicima. Stavite riblje filete u vrećicu i protresite dok fileti nisu potpuno prekriveni začinima. Stavite filete na rešetku za pečenje kako bi otpao sav višak brašna.

Podmažite dno košarice friteze i stavite filete u košaru. Filete kuhajte na 200°C 7-10 minuta. Otvorite fritezu na vrući zrak i pokapajte ribu maslinovim uljem, pazeći da je riba potpuno obložena uljem. Okrenite i pecite s druge strane 7-8 minuta. Izvadite ribu iz friteze na vrući zrak i poslužite. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike