Prekrivena ukusnom hrskavom koricom, možete bez grižnje savjesti jesti prženu ribu iz friteze na vrući zrak koliko god želite. Bijela riba je savršeno začinjena i ispadne tako mekana i ukusna, a dobijete onaj prženi okus s puno manje ulja.
Sastojci potrebni da se pripremi riba u fritezi na vrući zrak su:
- 4-6 fileta bijele ribe, prerezani na pola
- Maslinovo ulje
- 80 grama kukuruznog brašna
- 40 grama višenamjenskog brašna
- Sol i papar po ukusu
- 1 žličica slatke paprike
- Pola žličice češnjaka u prahu
Prvo što trebate učiniti kada pripremate ribu u fritezi na vrući zrak je staviti kukuruzno brašno, višenamjensko brašno, sol, papar, papriku i češnjak u prahu u vrećicu i pomiješajte. Isperite i osušite riblje filete papirnatim ručnicima. Stavite riblje filete u vrećicu i protresite dok fileti nisu potpuno prekriveni začinima. Stavite filete na rešetku za pečenje kako bi otpao sav višak brašna.
Podmažite dno košarice friteze i stavite filete u košaru. Filete kuhajte na 200°C 7-10 minuta. Otvorite fritezu na vrući zrak i pokapajte ribu maslinovim uljem, pazeći da je riba potpuno obložena uljem. Okrenite i pecite s druge strane 7-8 minuta. Izvadite ribu iz friteze na vrući zrak i poslužite. Dobar tek!