Rezanci sa sirom mogu se pripremiti na vrlo brz i dinamičan način. Kako se pripremaju rezanci sa sirom?
Rezanci sa sirom sastojci:
- 120 g brašna
- jaje
- 50 g mlijeka
- sol, po ukusu
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice brašna
- 400 g mlijeka
- 120 g ribanog cheddar sira
- sol i papar, po ukusu
Kako se pripremaju rezanci sa sirom?
U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, jaje, mlijeko i sol. Mijesite tijesto dok ne postane glatko i elastično. Ostavite tijesto da odstoji 30 minuta. Tijesto razvaljajte na tanke listove i narežite na rezance. Kuhajte rezance u loncu kipuće slane vode oko 3-4 minute ili dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite rezance i ostavite ih sa strane.
U posebnoj posudi otopite maslac na srednje jakoj vatri. Umiješajte brašno i kuhajte 1-2 minute, dok smjesa ne postane tijesto. Postupno ulijevajte mlijeko uz stalno miješanje kako se ne bi stvorile grudice. Pustite smjesu da zavrije i kuhajte 2-3 minute, odnosno dok se ne zgusne.
Maknite lonac s vatre i umiješajte sir cheddar dok se sir ne otopi i umak postane gladak. Umak začinite sa soli i paprom po ukusu. Dodajte kuhane rezance u tavu s umakom od sira i promiješajte da se rezanci ravnomjerno prekriju. Rezance sa sirom poslužite u zdjelicama i ukrasite nasjeckanim svježim peršinom.