Tjestenina /

Kako se rade rezanci sa sirom?

Image
Foto: Pixabay

Rezanci sa sirom jelo je koje je savršeno za brzu i jednostavnu večeru. Kombinacija domaćih rezanaca s umakom od sira daje savršeni rezultat.

11.1.2023.
14:20
Pixabay
VOYO logo

Rezanci sa sirom mogu se pripremiti na vrlo brz i dinamičan način. Kako se pripremaju rezanci sa sirom?

Rezanci sa sirom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 120 g brašna
  • jaje
  • 50 g mlijeka
  • sol, po ukusu
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 400 g mlijeka
  • 120 g ribanog cheddar sira
  • sol i papar, po ukusu

Kako se pripremaju rezanci sa sirom?

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, jaje, mlijeko i sol. Mijesite tijesto dok ne postane glatko i elastično. Ostavite tijesto da odstoji 30 minuta. Tijesto razvaljajte na tanke listove i narežite na rezance. Kuhajte rezance u loncu kipuće slane vode oko 3-4 minute ili dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite rezance i ostavite ih sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posebnoj posudi otopite maslac na srednje jakoj vatri. Umiješajte brašno i kuhajte 1-2 minute, dok smjesa ne postane tijesto. Postupno ulijevajte mlijeko uz stalno miješanje kako se ne bi stvorile grudice. Pustite smjesu da zavrije i kuhajte 2-3 minute, odnosno dok se ne zgusne.

Maknite lonac s vatre i umiješajte sir cheddar dok se sir ne otopi i umak postane gladak. Umak začinite sa soli i paprom po ukusu. Dodajte kuhane rezance u tavu s umakom od sira i promiješajte da se rezanci ravnomjerno prekriju. Rezance sa sirom poslužite u zdjelicama i ukrasite nasjeckanim svježim peršinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo