Recept i priprema / Restani kupus kao prilog uz glavno jelo

Image
Foto: Pixabay

Restani kupus je jedan od jednostavnijih priloga za pripremu. Kako se priprema restani kupus?

3.4.2022.
13:43
Pixabay
VOYO logo

Restani kupus pirjan s maslacem i crnim paprom najjednostavniji je prilog. Pripremite restani kupus i poslužite ga uz glavno jelo prema izboru. Koji su sastojci potrebni za restani kupus?

  • pola glavice zelenog kupusa, nasjeckanog
  • pola luka, narezanog
  • ¼ šalice maslaca
  • 2 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca, plus još ako je potrebno
  • sol i papar

Recept za restani kupus:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite žlicu maslaca u tavu na srednje jakoj vatri s lukom i kupusom. Kad se maslac otopi, u tavu ulijte temeljac - tekućina bi trebala izaći otprilike do pola preko kupusa, možda i malo više.

Pojačajte vatru na srednje jaku da smjesa zavrije, a zatim smanjite na srednje nisku da se kupus kuha 20-25 minuta, povremeno miješajući, dok kupus ne omekša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se tekućina uglavnom smanji i kupus se skuhao, umiješajte preostali maslac, kušajte i po želji dodajte puno soli i papra. Uživajte jer vaš restani kupus je spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo