Restani kupus pirjan s maslacem i crnim paprom najjednostavniji je prilog. Pripremite restani kupus i poslužite ga uz glavno jelo prema izboru. Koji su sastojci potrebni za restani kupus?
- pola glavice zelenog kupusa, nasjeckanog
- pola luka, narezanog
- ¼ šalice maslaca
- 2 šalice pilećeg ili povrtnog temeljca, plus još ako je potrebno
- sol i papar
Recept za restani kupus:
Stavite žlicu maslaca u tavu na srednje jakoj vatri s lukom i kupusom. Kad se maslac otopi, u tavu ulijte temeljac - tekućina bi trebala izaći otprilike do pola preko kupusa, možda i malo više.
Pojačajte vatru na srednje jaku da smjesa zavrije, a zatim smanjite na srednje nisku da se kupus kuha 20-25 minuta, povremeno miješajući, dok kupus ne omekša.
Kada se tekućina uglavnom smanji i kupus se skuhao, umiješajte preostali maslac, kušajte i po želji dodajte puno soli i papra. Uživajte jer vaš restani kupus je spreman za posluživanje.