Recepti za uskrsni stol / Koja jela pripremiti za uskrsni stol?

Image
Foto: Pixabay

Uskrsni stol u pravilu je bogat sjajnim jelima. Kako pripremiti jelo za uskrsni stol?

1.4.2022.
16:08
Pixabay
VOYO logo

Recepti za jela za uskrsni stol su brojni. Uskrsni stol mora imati sve od predjela do deserta. Donosimo recept za pripremu jela od janjećeg buta. Pripremite ovo glavno jelo i iznenadite svoje ukućane.

Sastojci potrebni za pripremu jela:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 kg janjećeg buta
  • 2 grančice ružmarina
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 6 fileta inćuna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 velika luka

Kako biste pripremili ukusno jelo za uskrsni stol, zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Uklonite svu ambalažu s janjetine i zabilježite težinu kako biste izračunali vrijeme pečenja. U janjetini napravite rezove malim oštrim nožem, pod kutom od oko pet centimetara.

Ako napravite rupe pod kutom, to će značiti da je više mesa aromatizirano, a arome će biti manje u iskušenju da se istiskuju prilikom pečenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite grančicu ružmarina, krišku češnjaka i mali komadić inćuna u svaku rupicu te dobro pritisnite prstom. Meso posolite i popaprite, a zatim janjetinu za uskrsni stol dodatno natrljajte maslinovim uljem. Prebacite u kalup za pečenje, stavite na kriške luka i pecite 20 minuta na 220 stupnjeva.

Smanjite pećnicu na 190 stupnjeva i pecite još otprilike sat i pol, ovisno o tome koliko jako pečenje volite. Također možete provjeriti unutarnju temperaturu janjetine ako više volite ružičasto meso. Optimalna temperatura je 55 stupnjeva za srednje i 70 stupnjeva za dobro pečeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo izvrsno uskrsno jelo pokrijte folijom i ostavite 15 minuta prije rezanja. Sačuvajte sokove na pladnju i kriške luka da napravite umak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo