Inspirirana okusima Indije, ova juha od mrkve i đumbira napravljena je od luka, mrkve, svježeg đumbira, sjemenki korijandera i juhe od povrća. Pogledajte kako napraviti ovaj recept sa mrkvom.
Sastojci za pripremu mrkve:
- žlica ulja
- 1 glavica luka, nasjeckana
- 1,5 kilogram mrkve, oguljene i narezane na kockice
- 1 žličica mljevenog ili naribanog svježeg đumbira
- 2 žličice sjemenki korijandera
- 4 šalice juhe od povrća
- 1 žlica morske soli, po ukusu
- 1 mrvica svježe mljevenog crnog papra, po ukusu
Kako pripremiti ovaj recept sa mrkvom?
U velikom loncu za juhu ili temeljac kuhajte nasjeckani luk na margarinu ili ulju dok ne omekša, otprilike 3 do 5 minuta. Dodajte mrkvu narezanu na kockice, svježi đumbir i sjemenke korijandera i ostavite kuhati uz često miješanje još nekoliko minuta.
Zatim dodajte juhu od povrća i pustite da recept sa mrkvom lagano kuha. Pokrijte lonac poklopcem i ostavite da se kuha najmanje 25 minuta, ili dok mrkva ne omekša i postane mekana.
Pažljivo prebacite juhu u blender ili procesor hrane i pasirajte dok ne postane glatka ili gotovo glatka, ovisno o tome koliko volite svoju juhu, a ako je potrebno, radite u serijama.
Dodajte malo soli i papra (morska sol ili košer sol i svježe mljeveni crni papar uvijek su najbolji) i poslužite svoju juhu toplu, podgrijte je ako je potrebno. Uživajte u svojoj jednostavnoj domaćoj juhi od mrkve, korijandera i đumbira. Ovaj recept sa mrkvom ovdje završava.