Lisnatno tijesto u kobinaciji sa svježim sirom odličan je finger food. Recepti sa lisnatim tijestom i svježim sirom su različiti, donosimo jednostavan recept za čiju pripremu vam treba manje od sat vremena. Kako napraviti nadjev od sira i kako puniti lisnato tijesto donosimo u receptu.
Lisnato tijesto i svježi sir sastojci:
- lisnato tijesto
- 1/2 šalice feta sira
- 173 šalice svježeg sira
- 1/3 šalice ricotta sira
- jaje
- sol i papar
- žumanjak
- sjemenke sezama
Lisnato tijesto i svježi sir priprema:
Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.
Pomiješajte sve sireve i začinite sa soli i paprom. Nakon toga razvaljajte lisnato tijesot i režite ga na kovadrate. Stavite u sredinu svakog kvadrata žlicu smjese sa sirom.
Presavijte jedan kut tijesta i preklopite ga prema suprotnom kutu. Čvrsto stisnite kako bi se dobro zatvorilo. Nakon toga premažite svaki trokut sa žumanjkom i pospijte sa sezamom.
Stavite peći u pećnicu oko pola sata.