Umak od špinata savršeno se slaže sa pire krumpirom i pohanom piletinom. Priprema mu nije komplicirana pa će umak od špinata biti gotov već za dvadesetak minuta.
Za umak od špinata potrebno je 45 kg špinata. Stavite kuhati špinat dok ne omekša i prokuha. Kuhani špinat nasjeckajte na sitno i ostavite da se malo ohladi. Dok se špinat hladi, na malo zagrijanog ulja, prepržite dva češnja češnjaka i dodajte žlicu brašna. Kada je brašno poprimilo boju dodajte usitnjeni špinat, decilitar mlijeka, 5 žlica kiselog vrhnja te Vegetu, papar i sol.
Sve zajedno neka provri i kuhajte još nekih 5 – 10 minuta. Ukoliko mislite da je umak prerijedak slobodno dodajte još malo brašna. Također, nemojte zaboraviti da umak od špinata obavezno morate probati pa dodati još začina ako je potrebno.
Ukoliko ste dodali još začina ili brašna pustite umak od špinata da se ponovno kuha nekoliko minuta i tada je spreman za posluživanje.