Recept za punjene lignje / Kako pripremiti punjene lignje?

Image

Recept za punjene lignje olakšat će vam pripremu ručka. Donosimo jednostavan, a vrlo ukusan recept za pripremu punjenih lignji.

25.3.2022.
12:12
VOYO logo

Recepti za pripremu punjenih lignji su različiti, a rezultat je odlično jelo. Donosimo ukusan recept za punjene lignje sa češnjakom, lukom i rajčicom.

Sastojci za recept za punjene lignje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • žlica maslinovog ulja
  • 1/4 šalice sitno nasjeckanog luka
  • 1/2 soli
  • češanj češnjaka
  • 10 cijelih lignji
  • 50 g sirovih škampa
  • 1/4 krušnih mrvica
  • 2 žlice rajčice
  • limunova korica
  • 2 žličice đumbira
  • žličica peršina
  • 1/4 žličice papra
  • 2 šalice sosa od rajčice

Recept za punjene lignje:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri. Dodajte luk i sol i pirjajte se dok luk ne postane proziran, otprilike 1 do 2 minute. Dodajte češnjak i nastavite kuhati još minutu. Prebacite smjesu u drugu posudu i ostavite da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod recepta za punjene lignje potrebno je lignje očistiti i baciti im glave. Okrenite lignje iznutra prema van..

Stavite pipke i škampe u bledner i miksajte 6 do 8 puta ili dok ne budu vidljivi veliki komadi. Premjestite u posudu zajedno s lukom i češnjakom. Dodajte krušne mrvice, rajčicu, koricu limuna, đumbir, peršin i papar. Promiješajte da se dobro sjedini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S dobivenim nadjevom punite lignje. Stavite punjene lignje u staklenu posudu za pečenje i prelijte umakom od rajčice. Pokrite aluminijskom folijom i pecite 30 minuta. Punjene lignje poslužite uz salatu prema izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo