Recept za punjene lignje /

Kako pripremiti punjene lignje?

Image

Recept za punjene lignje olakšat će vam pripremu ručka. Donosimo jednostavan, a vrlo ukusan recept za pripremu punjenih lignji.

25.3.2022.
12:12
VOYO logo

Recepti za pripremu punjenih lignji su različiti, a rezultat je odlično jelo. Donosimo ukusan recept za punjene lignje sa češnjakom, lukom i rajčicom.

Sastojci za recept za punjene lignje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • žlica maslinovog ulja
  • 1/4 šalice sitno nasjeckanog luka
  • 1/2 soli
  • češanj češnjaka
  • 10 cijelih lignji
  • 50 g sirovih škampa
  • 1/4 krušnih mrvica
  • 2 žlice rajčice
  • limunova korica
  • 2 žličice đumbira
  • žličica peršina
  • 1/4 žličice papra
  • 2 šalice sosa od rajčice

Recept za punjene lignje:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednjoj vatri. Dodajte luk i sol i pirjajte se dok luk ne postane proziran, otprilike 1 do 2 minute. Dodajte češnjak i nastavite kuhati još minutu. Prebacite smjesu u drugu posudu i ostavite da se ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod recepta za punjene lignje potrebno je lignje očistiti i baciti im glave. Okrenite lignje iznutra prema van..

Stavite pipke i škampe u bledner i miksajte 6 do 8 puta ili dok ne budu vidljivi veliki komadi. Premjestite u posudu zajedno s lukom i češnjakom. Dodajte krušne mrvice, rajčicu, koricu limuna, đumbir, peršin i papar. Promiješajte da se dobro sjedini.

S dobivenim nadjevom punite lignje. Stavite punjene lignje u staklenu posudu za pečenje i prelijte umakom od rajčice. Pokrite aluminijskom folijom i pecite 30 minuta. Punjene lignje poslužite uz salatu prema izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo