Pečene jabuke na tavi možete poslužiti kao međuobrok. Recept za pripremu pečenih jabuka na tavi je vrlo jednostavan i možete ga prilagoditi svom ukusu.
Sastojci za pripremu pečenih jabuka na tavi:
- 7 jabuka
- 2 žlice limunova soka
- žlica kokosovog ulja (po želji)
- 2/3 šalice kokosovog šećera
- 1 ½ žličice mljevenog cimeta
- ¾ žličice svježeg naribanog đumbira
- prstohvat muškatnog oraščića
- 3 žlice kukuruznog škroba
- 3 žlice svježeg soka od jabuke ili vode
- prstohvat soli
Postupak pripreme pečenih jabuka na tavi:
U tavi zagrijete ulje. Jabuke ogulite i razrežite na četvrtine i pomoću noža za rezanje tanko narežite po dužini. Što tanje to bolje! Samo pokušajte biti dosljedni kako bi se ravnomjerno pekli.
Dodajte u tavu za pečenje i prelijte limunovim sokom, kokosovim uljem, kokosovim šećerom, cimetom, đumbirom, muškatnim oraščićem, kukuruznim škrobom, sokom od jabuke ili vodom i prstohvatom soli. Izmiješajte da se sjedini. Zatim lagano prekrijte poklopcem.
Pecite 45 minuta. Zatim pažljivo uklonite poklopac i pecite još 10-15 minuta ili dok jabuke ne omekšaju i lagano se karameliziraju .