Pita od rogača i čokolade je slatka poslastica koja kombinira okus rogača s bogatom čokoladnom aromom. Rogač je prirodno sladak plod mediteranskog stabla i često se koristi kao zamjena za čokoladu, a kada ga koristite zajedno sa čokoladom, dobivate nevjerojatnu mješavinu okusa.
Sastojci za pitu od rogača i čokolade su:
- 150 grama brašna
- 60 grama praha od rogača
- 60 grama kakaa u prahu
- 60 grama maslaca, otopljenog
- 60 grama smeđeg šećera
- 2 jaja
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/4 žličice soli
- 1 čajna žličica vanilin ekstrakta
- 120 ml mlijeka
- 50 grama nasjeckane tamne čokolade
Kada pripremate pitu od rogača i čokolade najprije obložite pleh papirom za pečenje kako biste izbjegli lijepljenje tijesta. Zatim u velikoj zdjeli, pomiješajte brašno, prašak za rogač, kakao u prahu, sol i prašak za pecivo. U drugoj zdjeli, umutite maslac i smeđi šećer dok ne postanu kremasti. Dodajte jaja jedno po jedno, dobro miješajući nakon svakog dodavanja. Dodajte vanilin ekstrakt u smjesu jaja i maslaca, te nastavite miješati dok se sve dobro ne sjedini.
Postepeno dodajte suhe sastojke u mokre sastojke, naizmjence s mlijekom, dok ne dobijete glatku smjesu. Na kraju, umiješajte nasjeckanu tamnu čokoladu u tijesto. Prelijte smjesu u pripremljeni kalup za pitu i poravnajte površinu. Pecite pitu od rogača i čokolade u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25-30 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Izvadite pitu od rogača i čokolade iz pećnice i ostavite je da se malo ohladi prije posluživanja. Pita od rogača i čokolade je spremna za posluživanje. Dobar tek!