Kulinarstvo /

Recept za pileći batak i zabatak u pećnici s krumpirom

Image
Foto: Pixabay

Pileći batak i zabatak u pećnici s krumpirom je idealna kombinacija koja će oduševiti vašu obitelj. Saznajte kako pripremiti pileći batak i zabatak u pećnici s krumpirom.

17.7.2023.
10:05
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept za nježni pileći batak i zabatak u pećnici s krumpirom čine jednu nevjerojatnu i jednostavnu večeru. Za svega 50 minuta pripreme možete pripremiti obrok koji će oduševiti cijelu obitelj. Sastojci za pileći batak i zabatak u pećnici s krumpirom su:

  • 900 g pilećih bataka i zabataka
  • 500 grama krumpira izrezanih na komade od 5 cm
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka, mljevena
  • 2 žlice svježeg limunovog soka od oko pola limuna
  • 2 žličice senfa
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice mljevenog crnog papra

Kada pripremate ovaj recept za pileći batak i zabatak u pećnici s krumpirom najprije zagrijte pećnicu na 210°C. Obložite veliki lim za pečenje aluminijskom folijom. Dodajte kockice krumpira i piletinu u pleh. Pomiješajte sve ostale sastojke u maloj posudi. Piletini i krumpiru dodajte marinadu i promiješajte. Rasporedite krumpir oko piletine tako da piletina leži izravno na limu, a ne na vrhu krumpira. Obilno začinite soli i paprom i pecite 40-45 minuta dok se piletina ne ispeče, a krumpiri ne postanu hrskavi. Okrenite krumpir jednom tijekom vremena pečenja da ravnomjerno porumeni. Pileći batak i zabatak u pećnici s krumpirom već je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo