Jeste li probali Pavlovu tortu? Ako niste vrijeme je da sami pripremite Pavlovu tortu i uživate u svakom zalogaju. Donosimo vam recept za pripremu Pavlove torte.
Sastojci za biskvit za Pavlovu:
- 4 bjelanjka
- 250 g šećera
- 1 žličica bijelog vinskog octa
- 1 žličica kukuruznog brašna
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Sastojci za preljev za Pavlovu:
- 500 g jagoda, oljuštenih i prepolovljenih
- 200g crvenog ribiza, bez peteljki
- 3 žlice šećera u prahu
- 350 ml vrhnja za šlag
Recept za Pavlovu:
Za pripremu Pavlove torte najprije zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva Celzijusa.
Nakon toga umutite četiri bjelanjka ručnim mikserom dok ne stvore čvrst snijeg, a zatim umiješajte 250 g šećera u prahu, po jednu žlicu, dok smjesa ne postane sjajan.
Dodatno još umutite jednu žličicu bijelog vinskog octa, jednu žličicu kukuruznog brašna i jednu žličicu ekstrakta vanilije. Raširite biskvit unutar kruga, stvarajući krater tako da stranice budu malo više od sredine.
Pecite sat vremena, zatim ugasite pećnicu i pustite da se Pavlova potpuno ohladi u pećnici.
Kada se torta Pavlova ohladila, nasjeckajte 100 grama očišćenih jagoda. Pomiješajte ih sa 100 grama crvenog ribizla i dvije žlice šećera u prahu. Potrebno je miješati dok smjesa ne postane glatka, a zatim procijedite voćnu smjesu kroz sito.
Za Pavlovu tortu umutiti 350 mililitara vrhnja sa preostalom jednom žlicom šećera u prahu i premažite po torti. Na kremu stavite preostalih 400 grama očišćenih jagoda i 100 grama crvenog ribiza. Na kraju sve prelijte umakom.