Ako tražite vrhunski recept za rižoto s plodovima mora, na pravom ste mjestu. Naš detaljan recept korak po korak donosi savjete i trikove za pripremu savršenog rižota s plodovima mora. Evo kako se priprema najbolji rižoto s plodovima mora.
Sastojci:
- 250 g riže za rižoto
- 500 ml riblje juhe
- 200 g mješanih plodova mora (škampi, dagnje, kozice)
- 1 luk (sjeckan)
- 2 češnja češnjaka (sitno sjeckana)
- 50 ml bijelog vina
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice svježeg peršina (sjeckanog)
- Sol i papar po ukusu
Upute za najbolji rižoto s plodovima mora:
Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte luk i češnjak te ih pirjajte dok ne postanu mekani i staklasti. Dodajte rižu i promiješajte kako biste je obložili uljem. Pirjajte oko 2 minute. Dodajte bijelo vino i kuhajte dok se ne apsorbira.
Postupno dodajte riblju juhu, jednu šalicu po jednu šalicu, dok riža ne postane mekana i kremasta. Neprestano miješajte. U međuvremenu, na drugoj tavi zagrijte malo maslinovog ulja i kratko popržite mješavine plodova mora.
Dodajte plodove mora u rižoto i promiješajte. Kuhajte još 2-3 minute, dok se svi okusi dobro sjedine. Maknite s vatre i pospite svježim peršinom. Posolite i popaprite po ukusu. Poslužite toplo i uživajte u najboljem rižotu s plodovima mora!