Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Dizana tijesta /

Recept kako se radi najbolji domaći kruh

Tražite recept za zdrav i ukusan kruh? Ne morate tražiti dalje. Donosimo jednostavan recept za mekan i hrskav kruh.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Domaći kruh je ukusan i zdrav izbor za sve one koji vole peći. Jednostavno je napraviti i prilagoditi se različitim ukusima i preferencijama. U ovom receptu za kruh koristi se kombinacija bijelog i integralnog brašna za bogat i hrskav kruh.

Sastojci potrebni za kruh su:

250 grama bijelog brašna

250 grama integralnog brašna

1 paketić suhog kvasca

2 žličice soli

40 ml maslinovog ulja

2 žlice meda

Prvo pomiješajte brašno i sol u zdjeli, a zatim u posebnoj posudi otopite kvasac u toploj vodi s medom. Dodajte smjesu kvasca u zdjelu s brašnom i zamijesite tijesto. Dodajte malo maslinovog ulja i nastavite mijesiti dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto ostavite da se diže oko sat vremena na toplom i suhom mjestu. Nakon toga, premijesite tijesto i stavite ga u posudu za pečenje. Ostavite da se diže još 30 minuta dok se ne udvostruči veličina. Kruh pecite oko 30 minuta na 200°C. Ovaj domaći kruh je bogat vlaknima, što ga čini zdravim izborom za svakodnevnu prehranu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike