Dizana tijesta / Recept kako se radi najbolji domaći kruh

Image
Foto: Pixabay

Tražite recept za zdrav i ukusan kruh? Ne morate tražiti dalje. Donosimo jednostavan recept za mekan i hrskav kruh.

1.3.2023.
10:15
Pixabay
VOYO logo

Domaći kruh je ukusan i zdrav izbor za sve one koji vole peći. Jednostavno je napraviti i prilagoditi se različitim ukusima i preferencijama. U ovom receptu za kruh koristi se kombinacija bijelog i integralnog brašna za bogat i hrskav kruh.

Sastojci potrebni za kruh su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 grama bijelog brašna
  • 250 grama integralnog brašna
  • 1 paketić suhog kvasca
  • 2 žličice soli
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 2 žlice meda

Prvo pomiješajte brašno i sol u zdjeli, a zatim u posebnoj posudi otopite kvasac u toploj vodi s medom. Dodajte smjesu kvasca u zdjelu s brašnom i zamijesite tijesto. Dodajte malo maslinovog ulja i nastavite mijesiti dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto ostavite da se diže oko sat vremena na toplom i suhom mjestu. Nakon toga, premijesite tijesto i stavite ga u posudu za pečenje. Ostavite da se diže još 30 minuta dok se ne udvostruči veličina. Kruh pecite oko 30 minuta na 200°C. Ovaj domaći kruh je bogat vlaknima, što ga čini zdravim izborom za svakodnevnu prehranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo