Recept kako se radi najbolji domaći kruh
Domaći kruh je ukusan i zdrav izbor za sve one koji vole peći. Jednostavno je napraviti i prilagoditi se različitim ukusima i preferencijama. U ovom receptu za kruh koristi se kombinacija bijelog i integralnog brašna za bogat i hrskav kruh.
Sastojci potrebni za kruh su:
250 grama bijelog brašna
250 grama integralnog brašna
1 paketić suhog kvasca
2 žličice soli
40 ml maslinovog ulja
2 žlice meda
Prvo pomiješajte brašno i sol u zdjeli, a zatim u posebnoj posudi otopite kvasac u toploj vodi s medom. Dodajte smjesu kvasca u zdjelu s brašnom i zamijesite tijesto. Dodajte malo maslinovog ulja i nastavite mijesiti dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto ostavite da se diže oko sat vremena na toplom i suhom mjestu. Nakon toga, premijesite tijesto i stavite ga u posudu za pečenje. Ostavite da se diže još 30 minuta dok se ne udvostruči veličina. Kruh pecite oko 30 minuta na 200°C. Ovaj domaći kruh je bogat vlaknima, što ga čini zdravim izborom za svakodnevnu prehranu.