Kuharica /

Recept za najbolji domaći kečap

Image
Foto: Pixabay

Tražite recept za domaći kečap? Ovaj umak se obično proizvodi od rajčice, octa, šećera, soli i začina. Donosimo recept za domaći kečap.

2.3.2023.
16:02
Pixabay
VOYO logo

Kečap je popularan umak koji se obično koristi kao dodatak jelima kao što su hamburgeri, hot-dogi i pomfrit. Kečap se obično proizvodi od rajčice, octa, šećera, soli i začina. Međutim, mnogi ljudi vole napraviti domaći kečap koji ima bogatiji okus i manje aditiva.

Najbolji recept za domaći kečap uključuje sljedeće sastojke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svježih rajčica
  • 1 veliki luk
  • 30 ml octa
  • 50 g smeđeg šećera
  • 1 žličica soli
  • 1/4 žličice mljevenog crnog papra
  • 1/4 žličice mljevenog cimeta

Kako se priprema recept za domaći kečap?

Rajčice se prvo operu i narežu na manje komade. Luk se također nareže na manje komade. U velikoj posudi, stavite rajčice, luk, ocat, šećer, sol i začine te sve zajedno prokuhajte. Nakon toga, smanjite vatru i kuhajte još oko sat vremena, povremeno miješajući, dok se smjesa ne zgusne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se smjesa ohladi, stavite je u blender ili koristite štapni mikser kako biste smjesu pretvorili u glatki umak. Na kraju, umak se stavlja u staklenku ili bocu i čuva u hladnjaku.

Domaći kečap je zdraviji izbor jer nema dodanih aditiva i konzervansa kao što je to slučaj kod kupovnog kečapa. Osim toga, ovaj umak je jednostavan za pripremu i može se prilagoditi prema vašem ukusu dodavanjem drugih začina.

Uz nekoliko jednostavnih sastojaka i malo vremena, možete napraviti recept za ukusni domaći kečap koji će oduševiti vaša nepca. Isprobajte ovaj recept kod kuće i uživajte u ukusnom i zdravom umaku koji je savršen za bilo koje jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo