Lazanje je tradicionalno talijansko jelo. Postoji stotine različitih recepata za lazanje, međutim lazanje sa mljevenim mesom jedan je od originalnih recepata za ovo ukusno jelo. Sastojci potrebni za pripremiti ovaj recept za lazanje sa mljevenim mesom su:
- 12 kora za lazanje
- 450 grama mljevene govedine
- 2 režnja češnjaka
- ½ žličice češnjaka u prahu
- žličica sušenog origana
- sol i mljeveni crni papar
- 20 dkg svježeg sira
- 2 jaja
- ½ šalice nasjeckanog parmezana
- 0,5 dcl umaka za tjesteninu od rajčice
- 2 šalice sira mozzarella
Kad pripremate ovaj recept za lazanje sa mljevenim mesom, prvo što trebate učiniti je zagrijati pećnicu na 175°C. Zatim veliki lonac napunite lagano posoljenom vodom i kuhajte na jakoj vatri. Nakon što voda proključa, dodajte kore za lazanje i pustite da voda opet zavrije te kore kuhajte 10 minuta.
Sljedeće što je potrebno napraviti za ovaj recept za lazanje sa mljevenim mesom je pripremiti mljevenu govedinu. Stavite mljevenu govedinu u tavu na srednje jakoj vatri, dodajte češnjak, češnjak u prahu, origano, sol i crni papar u tavu. Pržite meso, dok ne postane ružičasto, oko 10 minuta. Ocijedite višak masnoće. U drugoj zdjeli pomiješajte svježi sir, jaja i parmezan dok se dobro ne sjedine.
Stavite kore za lazanje u posudu za pečenje te na vrh stavite sloj umaka od rajčice, sloj mješavine mljevene govedine i sloj smjese od svježeg sira. Ponovite slojeve još dvaput, završavajući slojem umaka te odozgo pospite mozzarellom. Posudu prekrijte aluminijskom folijom. Lazanje sa mljevenim mesom pecite u zagrijanoj pećnici dok se sir ne otopi, oko 30 minuta. Skinite foliju i pecite još 10 minuta.
Lazanje sa mljevenim mesom su gotove i spremne za posluživanje.