Gulaš od piletine bit će fini kada ga prilagodite svom ukusu. Donosimo recept za gulaš od piletine s kojim ne možete pogriješiti. Prilagodite začine svom ukusu i napravite fini gulaš od piletine za ručak svojim ukućanima.
Sastojci za fini gulaš od piletine:
- 1/2 kg pilećeg mesa
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 mrkve
- 2 krumpira
- 2 žlice ulja
- 2 žlice brašna
- 400 ml pilećeg temeljca
- 200 ml pasirane rajčice
- 1 žlica paprike
- Sol i papar po ukusu
Fini gulaš od piletine priprema:
Na ulju dinstajte češnjak i luk, te kada omekšaju dodajte pileće meso narezano na manje komade. Dodajte brašno i dobro promiješajte kako biste prekrili meso i povrće tankim slojem brašna. Dodajte papriku, sol i papar te dobro promiješajte.
Ulijte pileći temeljac i pasiranu rajčicu. Smanjite vatru i pustite da gulaš lagano krčka oko 30-40 minuta, dok meso ne postane mekano i sočno.
Dodajte mrkvu i krumpir te nastavite kuhati gulaš još 20-30 minuta, dok povrće ne omekša. Fini gulaš od piletine je gotov, poslužite ga odmah kada je još topli.