Od zobenih pahuljica može se napraviti ukusan i hranjiv proteinski kruh. Iako postoje brojni recepti kako napraviti dobar, domaći proteinski kruh donosimo provjereni i jednostavan recept za proteinski kruh sa zobenim pahuljicama. Isprobajte recept i sigurno nećete požaliti.
Proteinski kruh sa zobenim pahuljicama sastojci:
- 500 ml jogurta
- 30 dkg zobenih pahuljica
- jaje
- žlica meda - prema izboru
- prašak za pecivo
Proteinski kruh sa zobenim pahuljicama priprema:
Miksajte jogurt, jaje i med. Zasebno pomiješajte zob i prašak za pecivo. Dodajte suhe sastojke smjesi od jogurta i napravite glatku smjesu. Prebacite u kalup za pečenje i pecite pola sata na 180 stupnjeva Celzijusa i još pola sata na 150 stupnjeva Celzijusa.
Pečeni proteinski kruh sa zobenim pahuljicama ostavite neka se ohladi prije rezanja.