Desert /

Recept za domaći preljev za sladoled od višanja

Image
Foto: Pixabay

Ljeto samo što nije počelo u svom punom sjaju, a pojavom toplijih mjeseci sve više ljudi spas traži u sladoledu. Podignite omiljenu slasticu na višu razinu uz ovaj preljev za sladoled od višanja.

2.6.2023.
12:29
Pixabay
VOYO logo

Preljev od višanja za sladoled ukusan je dodatak koja se savršeno slaže sa tom jeodoljivom slasticom. Višnje su bogate okusom i osvježavajućim sokom, što ovaj preljev čini idealnim izborom za one koji slatkoću sladoleda vole izbalansirati slatko-kiselim voćnim aromama.

Kako biste napravili savršen preljev od višanja za sladoled potrebno vam je nekoliko osnovnih sastojaka. Trebat će vam svježe višnje, a pritom obratite pozornost na to da ako je moguće, preljev od višanja za sladoled radite onda kada je sezona višanja kako bi imali svježe i zrele višnje koje su sočne te slatke. Međutim, ako su višnje izvan sezone možete koristiti njihovu smrznutu ili konzerviranu varijantu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebni sastojci:

  • 450 g svježih višanja (s odstranjenim košticama) ili smrznutih/konzerviranih višanja
  • 1/2 šalice šećera
  • 1/4 šalice vode
  • 1 žličica svježeg soka od limuna
  • 1 žlica kukuruznog škroba prema želji

Ukoliko koristite svježe višnje, operite ih, odstranite koštice i nasjeckajte na polovice. Ako koristite smrznute ili konzervirane višnje dobro ih ocijedite. U loncu srednje veličine pomiješajte šećer i vodu te stavite na vatru srednje jačine i kuhajte dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte višnje i sok od limuna u lonac sa šećernim sirupom. Smanjite vatru na nisku i ostavite da se sve kuha 10-15 minuta, povremeno miješajući, dok višnje ne postanu meke i puste sok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da želite gušći preljev, u maloj posudi pomiješajte kukuruzni škrob s malo vode kako bi se formirala glatka smjesa. Dodajte smjesu u lonac s višnjama i dobro promiješajte. Kuhajte još nekoliko minuta dok se preljev ne zgusne. Sklonite lonac s vatre i ostavite da se preljev od višanja za sladoled ohladi na sobnoj temperaturi. Kada se preljev ohladi prelijte ga u staklenu posudu i čuvajte u hladnjaku do upotrebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo