Pljeskavice se peku ili na roštilju ili tavi. Bez obzira na način pečenja, važna je dobra smjesa za pljeskavice. Recept za pljeskavicu možete doraditi prema svom ukusu i bez problema možete dodati začine prema želji.
Sastojci za pljeskavice:
- 1/2 kg mljevenog mesa
- luk
- 2 češnja češnjaka
- jaje
- 2 žlice krušnih mrvica
- sol
- papar
- začini prema želji
Recept za pljeskavice:
Pomiješajte mljeveno meso, luk, češnjak, jaje i krušne mrvice. Napravite glatku smjesu. Začinite sa soli i paprom, a prema ukusu dodajte i začine prema želji. Dobro izmiješajte kako bi se svi sastojci dobro povezali. Smjesa za pljeskavice je gotova. Oblikujte rukama pljeskavice. Neka debljina pljeskavice bude oko 2 centimetra.
Zagrijete ulje na tavi i pecite pljeskavice.