Ovdje možete pronaći recept za domaće pljeskavice koje će imati okus kao u vrhunskom restoranu. Pogledajte kako ih pripremiti. Za manje od 5 minuta možete napraviti mljevene juneće pljeskavice za hamburgere. Ovaj recept čini 4 pljeskavice od pola kilograma.
Sastojci potrebni za ovaj recept za domaće pljeskavice:
- 0,5 kg mljevene govedine
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
Upute za pripremu ovog recepta za domaće pljeskavice:
Dodajte mljevenu govedinu u veliku zdjelu za miješanje. Nježno ga razbijte rukama ili žlicom. Mljevenoj govedini dodajte sol i papar. Pomiješajte mljevenu govedinu i začine dok se ne sjedine.
Odvojite meso hamburgera u četiri pljeskavice. Formirajte kuglu, a zatim spljoštite pljeskavice u obliku diska, malo veće od peciva za hamburgere na koje će ići. Gurnite prema dolje sredinu pljeskavice, ako želite napraviti udubljenje. Vanjsku stranu pljeskavica po želji dodatno posolite i popaprite. To je to! Ovaj recept za domaće pljeskavice završava ovdje.