Kako napraviti ukusne, domaće kroasane koji se tope u ustima? Donosimo provjereni recept za kroasane s kojim ne možete pogriješiti.
Potrebni sastojci za recept za kroasane:
- 600 g glatkog brašna
- 1 svježi kvasac
- 300 ml mlijeka
- 100 ml ulja
- malo soli
- 2 jaja
- 1 žlica šećera
- 1 margarin
Recept za kroasane:
Mlijeko zagrijte pa u otprilike 100 ml otopite šećer i kvasac. Dok se kvasac diže u zdjeli pomiješajte brašno, ulje, sol i jaja. Ulijte dignuti kvasac i preostalo mlijeko pa zamijesite tijesto.
Tijesto podijelite na 8 kuglica pazeći da sve budu jednake veličine. Pustite da malo odmore a zatim ih sve izvaljajte na jednaku veličinu. Komad tijesta premažite maslacem kojeg ste otopili pa na njega stavite drugi komad tijesta. Postupak nastavite sve dok imate tijesta. Na zadnji komad tijesta ne trebate premazivati maslac. Pustite da odstoji barem pola sata.
Sada tijesto izvaljajte, no pazite da prije valjanja pobrašnite podlogu. Podijelite na trokutiće i zamotajte. Ovaj recept za kroasane možete pripremiti sa nekim punjenjem ili bez.
Posložite u lim i pečenje i pecite na 180 stupnjeva i peći 10 – 15 minuta.