Glavno jelo /

Recept za dobar gulaš s kojim ne možete pogriješiti

Image

Tražite recept za pravi tradicionalni gulaš? Na pravom ste mjestu, pogledajte kako se priprema recept za gulaš i uživajte u bogatom obroku.

12.8.2023.
11:00
VOYO logo

Za pripremu gulaša je važno koristiti kvalitetno i sviježe meso kako biste potpuno uživali u ovom jelu. Saznajte kako se priprema ovaj recept za gulaš.

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 700 g pirjanih bifteka, narezanih na komade
  • 30 g glatkog brašna
  • 1 luk, narezan na tanke ploške
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 zelena paprika, tanko narezana
  • 1 crvena paprika, tanko narezana
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 2 žlice paprike
  • 2 veće rajčice, narezane na kockice
  • 75 ml suhog bijelog vina
  • 300 ml goveđeg temeljca, domaćeg ili kupovnog
  • 2 žlice peršinovog lišća
  • 150 ml kiselog vrhnja

Kako se priprema recept za gulaš?

U velikom loncu, zagrijte 2 žlice maslinovog ulja na srednjoj vatri. Dodajte narezane komade bifteka i pržite ih dok ne dobiju lijepu smeđu boju. Uklonite bifteke iz lonca i stavite ih na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom loncu, dodajte preostale 2 žlice maslinovog ulja. Dodajte narezani luk i sitno nasjeckani češnjak, te ih pržite dok luk ne postane staklast.

Dodajte narezane zelenu i crvenu papriku te pire od rajčice. Promiješajte i pirjajte nekoliko minuta dok paprike ne omekšaju.

Posipajte brašno preko povrća i miješajte kako biste ga ravnomjerno rasporedili i stvorili smjesu. Vratite pržene komade bifteka u lonac, dodajte papriku i promiješajte sve zajedno.

Dodajte narezane rajčice i suho bijelo vino, te kuhajte nekoliko minuta dok se malo reducira. Dolijte goveđi temeljac i pustite da zavrije. Zatim smanjite vatru, pokrijte lonac i pustite da se krčka oko 1-2 sata, povremeno miješajući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri kraju kuhanja, umiješajte kiselo vrhnje kako biste postigli kremastu konzistenciju. Poslužite gulaš vruć, posipan svježim peršinovim lišćem. Možete poslužiti uz kuhani krumpir, tjesteninu ili svježi kruh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo