Svaki put kada radite breskvice one počinju pucati i ne znate u čemu griješite. Postoje različiti uzroci pucanja breskvica, a ako breskvice ne bi pucale potreban je dobar recept. Donosimo recept za breskvice koje ne pucaju.
Breskvice sastojci za tijesto:
- 2 jaja
- 22 dkg šećera
- 25 dkg maslaca
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
Breskvice sastojci za kremu:
- mrvice tijesta
- 15 dkg mljevenih oraha poparenih vrelim mlijekom
- vanilin šećer
- malo ruma
Recept za breskvice koje ne pucaju:
Jaja i šećer miksajte i dodajte maslac. Nakon toga ostale sastojke. Dobivenu smjesu stavite na 2 sata u hladnjak. Nakon nakon toga dodati još oko 30-40 dkg glatkog brašna.
Tijesto oblikujte u valjke debljine prsta, režite na male komade i oblikujte rukom u kuglice veličine lješnjaka. Kuglice ispecite na 180 stupnjeva Celizijusa oko 20 minuta. Pečene kuglice ohladite, izdubite i punite nadjevom. Na kraju lijepite pod dvije zajedno.
Za nadjev izmiješajte sve sastojke, nadjev ne smije biti suh. S dobivenim nadjevom punite breskvice.
Na kraju naporavite preljev od ekstrakta jagode ili višnje. Preljev se radi tako da ekstrakt razmutite u 1 dcl vruće vide i u dobivenji preljev uronite breaskvice. Na kraju pospijte breskvice sa šećerom.
Recept za breskvice koje ne pucaju je gotov i vrijeme je da poslužite i uživajte u ovom ukusnom desertu.