Dobra smjesa za sarmu uvjet je za pripremu ovog zimskog specijaliteta. Pogledajte kako se priprema smjesa za sarmu.
Smjesa za sarmu se radi tako da se pomiješa 500 g miješanog junećeg i svinjskog mesa sa 70 g ne kuhane riže. U međuvremenu, nasjeckajte glavicu luka na sitno pa je prepržite na malo ulja dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Na luk dodajte i crvenu papriku pa sve zajedno spojite sa mješavinom mljevenog mesa i riže. U smjesu dodajte začine koje želite koristiti – sol, papar, a možete dodati i neki drugi začin koji vi preferirate. Na kraju je preostalo još samo dodati dva jaja i smjesu dobro mijesiti rukama da se svi sastojci međusobno povežu.
Gotova smjesa za sarmu sada je spremna da njome napunite zelje i nastavite kuhati sarmu kao što se ona obično priprema.
Osim što je ova smjesa, smjesa za sarmu ona se također može koristiti kod pravljenja ćufti ili punjenih paprika.