Kuharica / Recept kako se radi smjesa za sarmu

Image
Foto: Pixabay

Smjesa za sarmu najbitniji je dio pripreme sarme. Kako se radi dobra smjesa za sarmu?

1.7.2023.
10:41
Pixabay
VOYO logo

Dobra smjesa za sarmu uvjet je za pripremu ovog zimskog specijaliteta. Pogledajte kako se priprema smjesa za sarmu.

Smjesa za sarmu se radi tako da se pomiješa 500 g miješanog junećeg i svinjskog mesa sa 70 g ne kuhane riže. U međuvremenu, nasjeckajte glavicu luka na sitno pa je prepržite na malo ulja dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Na luk dodajte i crvenu papriku pa sve zajedno spojite sa mješavinom mljevenog mesa i riže. U smjesu dodajte začine koje želite koristiti – sol, papar, a možete dodati i neki drugi začin koji vi preferirate. Na kraju je preostalo još samo dodati dva jaja i smjesu dobro mijesiti rukama da se svi sastojci međusobno povežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotova smjesa za sarmu sada je spremna da njome napunite zelje i nastavite kuhati sarmu kao što se ona obično priprema.

Osim što je ova smjesa, smjesa za sarmu ona se također može koristiti kod pravljenja ćufti ili punjenih paprika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo