Recept za pitu /

Recept kako se radi prhka pita s tikvicama

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti nešto drugačije i u skladu sa sezonom? Ovaj divni recept za pitu s tikvicama donosi neodoljivu kombinaciju svježih tikvica, kremastog sira i aromatičnih začina koji će vas oduševiti.

11.8.2023.
15:24
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept za pitu s tikvicama vrlo je jednostavan i zahtjeva samo 45 minuta vašeg vremena. Započnite svoje kulinarsko putovanje i otkrijte užitak u kuhanju ove fantastične pite s tikvicama!

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 tikvice
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 3 češnja češnjaka
  • 50 g parmezana
  • 150 g mozzarella sira
  • 200 g pšeničnog brašna
  • 4 jaja
  • prašak za pecivo
  • pola žličice muškatni oraščić
  • pola žličice timijan
  • 1 žličica origana
  • sol
  • crni papar

Kako se priprema pita s tikvicama?

Za početak zagrijte pećnicu na 180 °C. Pripremite tijesto za pitu s tikvicama. Prosijte 200 g brašna i dodajte 1 žličicu praška za pecivo i izmiješajte pjenjačom. Umutite 4 jaja, posolite sa prstohvatom soli i zamijesite tijesto. Stavite na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veću zdjelu naribajte tikvice, očišćenu mrkvu i luk na krupnije. Na sitno naribajte oguljeni češnjak, parmezan i muškatni oraščić. Dodajte majčinu dušicu i pola origana. Posolite i miješajte dok ne postane glatko, kušajte i po potrebi dodajte još soli. Ulijte tijesto i ponovno dobro promiješajte.

Kalup namažite maslacem. Izlijte smjesu i poravnajte kuhačom. Rukama natrgajte mozzarellu i rasporedite je po tijestu. Pecite u pećnici 25-30 minuta. Dok ne postane hrskava i korica. Izvadite iz pećnice i pospite preostalim origanom. Ohladite, narežite na porcije i poslužite. U kombinaciji sa krem ​​sirom, pita s tikvicama je posebno dobra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo