Bogata okusom i slana, ova najjednostavnija pašteta od tune izvrsno se slaže s tostom ili svježim povrćem. Za ovaj recept od tune možete koristiti tunu iz konzerve. Ovaj recept za paštetu od tune savršen je za svaku priliku, od otmjenih večera do jednostavnog doručka.
Sastojci za paštetu od tune su:
- 2 konzerve tune u maslinovom ulju, ocijeđene
- 50 grama maslaca, sobne temperature
- 60 ml vrhnja za kuhanje
- sitno naribana korica 1 limuna
- 60 ml svježeg soka od limuna
- 1/4 žličice ljute mljevene paprike
- 6 fileta inćuna, ocijeđenih
- 3 žlice kapara, ispranih i ocijeđenih
- 2 žlice mljevenih kapara
- sol i papar, po ukusu
- 60 grama sitno nasjeckanog peršina
- 60 grama stabljike celera - nasjeckane
Kada pripremate ovaj recept za najjednostavniju paštetu od tune jednostavno obložite kalup za kruh plastičnom folijom. U zdjeli blendera pomiješajte tunu, maslac, vrhnje, limunovu koricu, limunov sok, papriku, inćune i 3 žlice kapara. Začinite solju i paprom i obradite dok ne postane glatko. Nastružite pire u kalup za kruh i zagladite vrh. Pokrijte gornjim dijelovima plastične folije i stavite u hladnjak dok se ne stegne, najmanje 8 sati ili preko noći. U maloj zdjeli pomiješajte 2 žlice mljevenih kapara s peršinom i celerom i ostavite sa strane. Odmotajte i stavite paštetu na zdjelu za posluživanje i po vrhu pospite mješavinu peršina. Poslužite paštetu od tune ohlađeno uz tost ili krekere. Dobar tek!