Kuharica /

Recept kako se radi najjednostavnija pašteta od tune

Image
Foto: Pixabay

Želite isprobati novi recept za domaću paštetu? Ovaj recept za paštetu od tune nije kompliciran za pripremu, a oduševit će vas okusom. Saznajte kako se priprema najjednostavnija pašteta od tune.

22.7.2023.
11:24
Pixabay
VOYO logo

Bogata okusom i slana, ova najjednostavnija pašteta od tune izvrsno se slaže s tostom ili svježim povrćem. Za ovaj recept od tune možete koristiti tunu iz konzerve. Ovaj recept za paštetu od tune savršen je za svaku priliku, od otmjenih večera do jednostavnog doručka.

Sastojci za paštetu od tune su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 konzerve tune u maslinovom ulju, ocijeđene
  • 50 grama maslaca, sobne temperature
  • 60 ml vrhnja za kuhanje
  • sitno naribana korica 1 limuna
  • 60 ml svježeg soka od limuna
  • 1/4 žličice ljute mljevene paprike
  • 6 fileta inćuna, ocijeđenih
  • 3 žlice kapara, ispranih i ocijeđenih
  • 2 žlice mljevenih kapara
  • sol i papar, po ukusu
  • 60 grama sitno nasjeckanog peršina
  • 60 grama stabljike celera - nasjeckane

Kada pripremate ovaj recept za najjednostavniju paštetu od tune jednostavno obložite kalup za kruh plastičnom folijom. U zdjeli blendera pomiješajte tunu, maslac, vrhnje, limunovu koricu, limunov sok, papriku, inćune i 3 žlice kapara. Začinite solju i paprom i obradite dok ne postane glatko. Nastružite pire u kalup za kruh i zagladite vrh. Pokrijte gornjim dijelovima plastične folije i stavite u hladnjak dok se ne stegne, najmanje 8 sati ili preko noći. U maloj zdjeli pomiješajte 2 žlice mljevenih kapara s peršinom i celerom i ostavite sa strane. Odmotajte i stavite paštetu na zdjelu za posluživanje i po vrhu pospite mješavinu peršina. Poslužite paštetu od tune ohlađeno uz tost ili krekere. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo