Kuharica /

Recept kako se radi najbolja pašteta od vrganja

Image
Foto: Pixabay

Pašteta od vrganja je francuski gastronomski užitak koji ne smijete propustiti. Saznajte kako se priprema domaća pašteta od vrganja.

8.7.2023.
11:32
Pixabay
VOYO logo

Vrganji su jestive gljive koje su vrlo cijenjene zbog bogatog okusa i hranjivih sastojaka. Vrganji su popularni u kuhinji i koriste se u raznim jelima, poput juha, umaka, rižota ali i pašteta. Bogat i intenzivan okus vrganja čini ih izvrsnim sastojkom za domaću paštetu.

Sastojci za paštetu od vrganja su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 240 grama oraha
  • 1 žlica soka od limuna
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice slanog maslaca
  • 1 srednja ljutika
  • 1 žlica nasjeckane svježe kadulje
  • 1 žlica svježeg lišća majčine dušice
  • 450 grama vrganja, krupno nasjeckanih
  • 60 ml suhog bijelog vina
  • sol i papar, po ukusu

Kada pripremate paštetu od vrganja najprije stavite orahe u manju posudu i prelijte ih vrućom vodom. Iscijedite limunov sok i ostavite ih da se namaču najmanje 4 do 12 sati, zatim ih ocijedite i osušite kuhinjskim ručnikom.

U velikoj tavi na srednjoj vatri zagrijte maslinovo ulje i maslac, a zatim umiješajte ljutiku, majčinu dušicu i kadulju. Pirjajte dok ne zamiriše, oko 4 minute. Ubacite vrganje i pirjajte još 8 minuta dok ne omekšaju. Vrganje prelijte vinom i pomiješajte. Nastavite kuhati dok tekućina uglavnom ne ispari, još oko 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesu s vrganjima prebacite u blender i dodajte namočene orahe. Pulsirajte dok ne postane glatko, a zatim žlicom stavite u posudu za posluživanje. Poslužite odmah ili paštetu od vrganja dobro poklopite i čuvajte u hladnjaku do 5 dana. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo