Sočne polete i to od mljevenog mesa vrlo su zasitne i ukusne. Poslužite ih za glavno jelo ili predjelo. Kako napraviti sočne i ukusne polpete otkriva recept.
Sastojci za sočne polpete:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 3 kriške bijelog kruha bez kore
- 2/3 šalice hladne vode
- 1/2 kg mljevene junetine
- 1/2 kg mljevene svinjetine
- ¼ šalice parmezana
- 1 jaje
- 3 češnja češnjaka
- 2 žlice peršina
- 1 žličica soli
- ½ žličice papra
- 2 žlice ulja
Priprema sočnih polpeta:
Narežite kruh na kockice i pomiješajte s vodom. Ostavite 5 minuta i zgnječite vilicom. Dodajte preostale sastojke i narpavite glatku smjesu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od dobivene smjese radite male okruglice i pecite ih na zagrijanom ulju ili u pećnici na 200°C oko 20 minuta.
Sočne polpete poslužite uz prilog prema želji i uživajte u ukusnom obroku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa