Kuharica /

Recept kako se rade popečci od zobenih pahuljica

Image
Foto: Pixabay

Zobene pahuljice su hranjiva namirnica izrazito bogata vlaknima. Pripremite popečke od zobenih pahuljica za doručak i opskrbite se potrebnom energijom za cijeli dan.

13.7.2023.
11:11
Pixabay
VOYO logo

Popečci od zobenih pahuljica su ukusna i zdrava alternativa tradicionalnim pecivima za doručak ili užinu. Napravljeni od svega nekoliko jednostavnih sastojaka, ovi popečci puni su vlakana i nutritivnih vrijednosti za koje je zaslužna zob. Donosimo jednostavan recept za popečke od zobenih pahuljica.

Sastojci koji su vam potrebni za popečke od zobenih pahuljica:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 1/2 šalice brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 žlica meda ili javorovog sirupa
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 žlica ulja

U jednoj većoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi razmutite med, mlijeko, jaje i ulje. Dodajte tekuće sastojke u suhe i dobro promiješajte dok ne dobijete konzistenciju tijesta. Zagrijte malo ulja u tavi na srednjoj temperaturi. Žlicom vadite smjesu iz posude i stavljajte je u tavu. Oblikujte popečke željene veličine. Popečke pecite 2-3 minute sa svake strane, dok ne postanu zlatno smeđi. Izvadite ih iz tave i stavite na tanjur obložen kuhinjskim papirom kako bi upio višak masnoće.

Popečke od zobenih pahuljica možete jesti samostalno, s preljevom od voća, medom, maslacem od kikirikija ili jogurtom. Ovi popečci su ukusni i hladni, pa ih možete pripremiti unaprijed i ponijeti sa sobom kao zdravu užinu ili doručak za dane kada ste u žurbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo