Priprema ovog kolača možda zahtijeva malo truda, ali vjerujte nam, svaki trenutak uložen u ovu slasticu bit će nagrađen zadovoljstvom koje pruža svaki zalogaj. Evo kako se pripremaju kremšnite s receptom od 8 jaja.
Sastojci:
- 1 pakiranja lisnatog tijesta od 1 kg
- 1500 ml mlijeka
- 120 g brašna
- 250 g šećera
- 60 g kukuruznog škroba
- 8 jaja
- žličica soli
- 4 žlice ekstrakta vanilije
- 160 g vrhnja za šlag
Kriška kremšnite sastoji se od dvije komponente: kriške kremšnite i lisnatog tijesta. Za pečenje tijesta: kupovno lisnato tijesto razmotajte i stavite u lim za pečenje. Vilicom napravite male rupice jer tako će lisnato tijesto biti lijepo i ljuskavo. Pecite dok ne porumeni. Jedan komad ostavite u velikom kvadratu, a drugi list narežite na 6 komada jednake veličine.
Napravite kremu dok ne postane gusta i kremasta. Stavite list tijesta u veliku posudu. Izlijte kremu na lim za tijesto. Nadjenite manje komade tijesta i ohladite. Prije posluživanja kremšnite pospite šećerom u prahu.