Priprema smrznutih krakova hobotnice je prilično jednostavna. U prvom koraku odmrznite krakove hobotnice u hladnjaku preko noći ili u hladnoj vodi.
Nakon što su se krakovi hobotnice odmrznuli, operite ih pod hladnom tekućom vodom kako biste uklonili preostali led i ostatke.
Stavite krakove u veliki lonac i dodajte dovoljno vode da ih potpuno prekrijete. Dodajte začine po želji, poput češnjaka, soli, papra, lovorovog lista i soka od limuna, kako bi smrznuti krakovi hobotnice u konačnici bili što ukusniji.
Pustite da voda zakuha, a zatim smanjite vatru i pustite da se krakovi kuhaju oko 45-60 minuta, ovisno o njihovoj veličini. Provjerite jesu li krakovi mekani i razdvajaju li se lako vilicom.
Nakon kuhanja, krakove hobotnice možete poslužiti uz prilog po želji, poput riže, krumpira ili povrća. Možete ih također preliti maslinovim uljem i limunovim sokom ili ih poslužiti uz umak od rajčice ili aioli.