Kuharica / Recept kako pripremiti ukusan gulaš za ručak

Image
Foto: Pixabay

Ukusan gulaš sve je što vam treba za glavno jelo za ručak. Kako pripremiti ukusan gulaš za ručak otkriva recept.

8.6.2023.
14:08
Pixabay
VOYO logo

Gulaš od mesa ili povrća neka obavezno pronađe mjesto na vašem jelovniku. Priprema gulaša nije zahtjevna, a jelo je vrlo zasitno i ukusno. Idealan je odabir za glavni obrok za svaki dan. Pratite recept kako napraviti gulaš od junetine i napravite savršeni glavni obrok za svoje najmilije.

Sastojci za gulaš od junetine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 kg junetine bez kosti - narezne na kockice
  • luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 2 krumpira
  • 2 paprike
  • 2 žlice slatke mljevene paprike
  • žlica brašna
  • 4 dcl temeljca ili vode
  • sol
  • papar
  • lovorov list
  • ulje ili mast

Kako pripremiti gulaš:

Za pripremu gulaša izaberite meso junetine bez kosti i narežite ga na kockice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte mast ili ulje i dodajte nasjeckani luk i češnjak. Kratko dinstajte i dodajte meso junetine. Dinstajte tako dugo dok meso ne dobije smeđu boju sa svih strana.

Nakon toga dodajte papriku, mrkvu i krumpir - povrće mora biti narezano na kockice. Sve zajedno dinstajte oko 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju dodajte slatku mljevenu papriku i brašno. Promiješajte i ulijte temeljac ili vodu. Dodajte lovorov list, sol i papar. Sve promiješajte i ostavite neka se lagano kuha oko 2 sata.

Kada povrće omekša, dodajte prema potrebi još malo vode i začinite prema potrebi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gulaš je gotov i spreman za posluživanje. Ovo je osnovni recept kako pripremiti gulaš, a možete ga prilagoditi svom ukusu što se tiče izbora mesa i povrća.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo