Juneći ramstek specijalitet je koji treba pravilno pripremiti. Za pripremu junećeg ramsteka bitna je dobra marinada i vrijeme pečenja. Ovisno o tome želite je slabo, srednje ili jako pečeni ramstek prilagodite vrijeme pečenja. Kako pripremiti ukusan i sočan juneći ramstek otkriva recept.
Sastojci za pripremu junećeg ramsteka:
- 2 juneća ramsteka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice nasjeckanom ružmarina
- sol
- papar
Kako pripremiti juneći ramstek:
Pola sata prije pripreme izvadite ramstek iz hladnjaka i neka stoji na sobnoj temperaturi.
Napravite marinadu od maslinovog ulja, češnjaka, ružmarina, soli i papra. Dobro utrljajte u ramstek i neka tako stoji oko 20 minuta.
Dobro zagrijte tavu i stavite peći na tavu oko 4 minute sa svake strane. Vrijeme pečenja prilagodite vlastitoj želji, odnosno stupnju pečenja. Ovisno o tome želite li slabo, jako ili srednje pečeni juneći ramstek.
Ramstek izvadite iz tave i pustite ga odstoji barem 10 minuta prije posluživanja. Poslužite ga uz prilog prema želji i uživajte!