Kako se svinjski šnicli ne bi osušili prilikom pripreme važna je dobra priprema. Kako pripremiti ukusne i sočne svinjske šnicle?
Sastojci za pripremu svinjski šnicla:
- 4 svinjske šnicle
- sol
- papar
- ulje
- 2 žlice maslaca
- 2 češnja češnjaka
- 1 dcl temeljca
- sok od limuna
Kako pripremiti svinjske šnicle:
Najprije pripremite svinjske odreske tako da ih dobro stanjite. Posolite i popaprite s obje strane. U tavu stavite malo ulja i maslac. Kada se zagrije dodajte svinjske šnicle.
Pecite oko 5 minuta sa svake strane i izvadite na foliju.
U tavu dodajte češnjak i kratko ga dinstajte. Dodajte temeljac i sok od limuna. Kada dobijete smjesu vratite svinske šnicle i pustite da se sve zajedno još lagano dinsta. Kada meso omekša izvadite ga na tanjur i prelijte s umakom u kojem se kuhalo.
Svinjski šnicli pripremljeni na ovaj način vrlo su ukusni i sočni, a jednostavni za pripremu. Poslužite ih uz prilog i salatu prema želji.