Kako bi svinjski but ostao sočan i mekan važna je dobra i pravilna priprema. Prije nego što stavite samo peći komad svinjskog buta u pećnicu morate meso dobro marinirati. Pratite recept i saznajte kako pravilno pripremiti svinjski but za savršen nedjeljni ručak.
Sastojci za pripremu svinjskog buta:
- 1 kg svinjskog buta - bez kosti
- 2 češnja češnjaka, usitnjena
- ulje
- začini prema želji
- sol
- papar
- sok do limuna
Kako pripremiti svinjski but:
Napravite marinadu od češnjaka, začina, ulja, soka od limuna, soli i papra.
Marinirajte svinjski but u marinadi i stavite u hladnjak na 30 minuta. Za to vrijeme zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.
Marinirani svinjski but premjestite u lim za pečenje i pecite oko 90 minuta. Vrijeme pečenja ovisi o debljini mesa.
Tijekom pečenja povremeno prelijte svinjski but sa sokom od pečenja kako bi zadržao sočnost.
Pečeni svinjski but izvadite iz pećnice i ostavite 10-ak minut ana sobnoj temperaturi prije rezanja.
Poslužite svinjski but uz prilog prema želji.