Jela s mesom /

Recept kako pravilno pripremiti svinjski but

Image
Foto: Pixabay

Ako ne znate što pripremiti za glavno jelo za nedjeljni ručak tada ste na pravom mjestu. Saznajte kako jednostavno i brzo pripremiti svinjski but.

7.7.2023.
15:37
Pixabay
VOYO logo

Kako bi svinjski but ostao sočan i mekan važna je dobra i pravilna priprema. Prije nego što stavite samo peći komad svinjskog buta u pećnicu morate meso dobro marinirati. Pratite recept i saznajte kako pravilno pripremiti svinjski but za savršen nedjeljni ručak.

Sastojci za pripremu svinjskog buta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjskog buta - bez kosti
  • 2 češnja češnjaka, usitnjena
  • ulje
  • začini prema želji
  • sol
  • papar
  • sok do limuna

Kako pripremiti svinjski but:

Napravite marinadu od češnjaka, začina, ulja, soka od limuna, soli i papra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marinirajte svinjski but u marinadi i stavite u hladnjak na 30 minuta. Za to vrijeme zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa.

Marinirani svinjski but premjestite u lim za pečenje i pecite oko 90 minuta. Vrijeme pečenja ovisi o debljini mesa.

Tijekom pečenja povremeno prelijte svinjski but sa sokom od pečenja kako bi zadržao sočnost.

Pečeni svinjski but izvadite iz pećnice i ostavite 10-ak minut ana sobnoj temperaturi prije rezanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite svinjski but uz prilog prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo