Ramstek je vrlo kvalitetan komad mesa koji se može pripremiti slabo, srednje ili jako pečen. Ovisno o tome kako želite pripremiti ramstek ovisi i vrijeme pripreme jela. Kako biste uspješno pripremili ramstek važno je pravilno pripremiti ramstek prije pečenja.
Prvi korak je da barem pola sata prije pripreme izvadite ramstek iz hladnjaka na sobnu temperaturu.
Sastojci potrebni za pripremu ramsteka:
- 2 juneća ramsteka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice nasjeckanom ružmarina
- sol
- papar
Kako pripremiti ramstek:
Maslinovo ulje, češnjak, ružmarin, sol i papar dobro sjedinite kako biste napravili marinadu. Dobro marinirajte ramstek i ostavite ga da odmori barem 20 minuta.
Na tavi na maslinovom ulju pecite ramstek oko 4 minute sa svake strane. Ako želite jače pečeni ramstek duže ga pecite i obrnuto.
Pečeni ramstek izvadite iz tave i poslužite 10 minuta nakon pečenja. Jedan od češćih načina kako pripremiti ramstek je priprema na tavi. Dobra marinada i vrijeme pečenja ključni su za dobru pripremu ramsteka.