Teleći but vrlo je zahvalan komad mesa jer se odlično kombinira sa svim prilozima i salatama. Kako pripremiti sočan i mekan teleći but? Za pripremu telećeg buta bitna je dobra marinada, ali i način i vrijeme pečenja. Kako pripremiti teleći but da bude mekan i sočan otkriva recept.
Sastojci za teleći but:
- 1 kg telećeg buta
- 4 češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- sok od limuna
- sol
- papar
- svježi peršin
- timijan
Kako pripremiti teleći but:
Najprije zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje.
Pomiješajte češnjak, peršin, timijan, maslinovo ulje, sok od limuna, sol i papar. Napravite marinadu. Ravnomjerno utrljajte u teleći but marinadu i stavite u lim za pečenje.
Teleći but pecite oko 2 sata, a vrijeme pečenja ovisi o debljini mesa. Tijekom pečenja povremeno ga zalijte s tekućinom u koji se peče. Kada je meso mekano tada možete isključiti pećnicu i izvaditi teleći but iz lima za pečenje.
Neka odstoji oko 10 minuta prije rezanja. Teleći but odličan je komad mesa jer se slaže sa svim prilozima.