Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Glavno jelo /

Recept kako jednostavno pripremiti teleći but

Teleći bud kvalitetan je dio mesa koji treba pripremiti na pravilan način kako bi bio mekan i sočan. Kako pravilno pripremiti teleći but?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Teleći but vrlo je zahvalan komad mesa jer se odlično kombinira sa svim prilozima i salatama. Kako pripremiti sočan i mekan teleći but? Za pripremu telećeg buta bitna je dobra marinada, ali i način i vrijeme pečenja. Kako pripremiti teleći but da bude mekan i sočan otkriva recept.

Sastojci za teleći but:

1 kg telećeg buta

4 češnja češnjaka

maslinovo ulje

sok od limuna

sol

papar

svježi peršin

timijan

Kako pripremiti teleći but:

Najprije zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje.

Pomiješajte češnjak, peršin, timijan, maslinovo ulje, sok od limuna, sol i papar. Napravite marinadu. Ravnomjerno utrljajte u teleći but marinadu i stavite u lim za pečenje.

Teleći but pecite oko 2 sata, a vrijeme pečenja ovisi o debljini mesa. Tijekom pečenja povremeno ga zalijte s tekućinom u koji se peče. Kada je meso mekano tada možete isključiti pećnicu i izvaditi teleći but iz lima za pečenje.

Neka odstoji oko 10 minuta prije rezanja. Teleći but odličan je komad mesa jer se slaže sa svim prilozima.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike