Pečenje bataka u tavi mnogima predstavlja problem. Razlog tome jest taj da često ostane neispečeno iznutra, a savršeno izgleda izvana. No postoji vrlo jednostavan način pečenja koji će vam pomoći kada se odlučite na pečenje bataka u tavi.
Naime, za uspješno pečenje bataka u tavi preporučaju se sljedeći koraci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- Začiniti meso dva sata prije kako bi prodrijelo u meso i omekšalo ga.
- Neposredno prije pečenja, batak zarezati uzdužno na jednoj strani.
- Zagrijati maslinovo ulje te započeti pečenje bataka u tavi.
- Zapeći batak sa svake strane, a zatim ga okrenuti s prerezanom stranom prema dolje.
- Zaliti sa 100 ml vode.
- Ostaviti da se lagano pirja na srednjoj vatri, dok voda ne ispari.
- Ostaviti da se dodatno zapeče.
- Kada je batak zažaren sa svih strana, gotov je.
Na ovaj način pečenje bataka u tavi donijet će vam hrskavo meso izvana, a sočno ii savršeno ispečeno iznutra.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa