Kuharica / Recept i upute za pravilno pečenje bataka u tavi

Image
Foto: Pixabay

Pečenje bataka u tavi ponekad predstavlja problem. Evo načina za pečenje bataka u tavi putem koje će meso biti najsočnije.

11.8.2023.
11:02
Pixabay
VOYO logo

Pečenje bataka u tavi mnogima predstavlja problem. Razlog tome jest taj da često ostane neispečeno iznutra, a savršeno izgleda izvana. No postoji vrlo jednostavan način pečenja koji će vam pomoći kada se odlučite na pečenje bataka u tavi.

Naime, za uspješno pečenje bataka u tavi preporučaju se sljedeći koraci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Začiniti meso dva sata prije kako bi prodrijelo u meso i omekšalo ga.
  2. Neposredno prije pečenja, batak zarezati uzdužno na jednoj strani.
  3. Zagrijati maslinovo ulje te započeti pečenje bataka u tavi.
  4. Zapeći batak sa svake strane, a zatim ga okrenuti s prerezanom stranom prema dolje.
  5. Zaliti sa 100 ml vode.
  6. Ostaviti da se lagano pirja na srednjoj vatri, dok voda ne ispari.
  7. Ostaviti da se dodatno zapeče.
  8. Kada je batak zažaren sa svih strana, gotov je.

Na ovaj način pečenje bataka u tavi donijet će vam hrskavo meso izvana, a sočno ii savršeno ispečeno iznutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo