Kuharica /

Recept i upute kako se pravilno kuha hladetina

Image
Foto: Pixabay

Hladetina je jelo koje je bilo vrlo popularno, ali i dan danas se često priprema. Saznajte kako se pravilno kuha hladetina.

24.5.2023.
14:19
Pixabay
VOYO logo

Iznenadite svoje ukućane i skuhajte hladetinu. Priprema hladetine nije zahtjevna, samo je potrebno 3 do 4 sata kako bi se hladetina skuhala. Kako se pravilno kuha hladetina donosi recept. Hladetinu možete skuhati samo od svinjskih nogica ili kože ili jezika ili hrskavice ili kombinacije.

Hladetina sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjskih nogica, jezika, hrskavice ili kože
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 2 lista lovora
  • nekoliko zrna papra
  • sol
  • žlica octa
  • voda

Kako se kuha hladetina:

Stavite kuhati svinjske nogice, jezik, hrskavicu i kožu. Kuhajte zajedno sa začinima i povrćem. Kada se meso počne odvajati od kostiju možete maknuti s vatre. Prosječno vrijeme kuhanja iznosi od 3 do 4 sata ovisno o debljini mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premjestite meso u posudu i prelijte s tekućinom u kojoj se kuhalo. Možete procijediti tekućini, a i ne trebate.

Hladetinu stavite u hladnjak i ostavite da se dobro ohladi i stisne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo