Jela od divljači /

Rebra divlje svinje s umakom od mustarda

Image

Kako pripremiti divlju svinju? Donosimo vam recept kako možete pripremiti rebra divlje svinje i to u umaku od mustarda.

28.7.2021.
14:33
VOYO logo

Rebra divlje svinje s umakom od mustarda izvrsno je glavno jelo, čija je priprema nešto zahtjevnija, ali rezultat je odličan.

Za pripremu jela Rebra divlje svinje s umakom od mustarda treba vam nešto više do sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rebra divlje svinje s umakom od mustarda sastojci:

  • 1 kg rebara divlje svinje
  • 4 žlice senfa
  • 3 dcl vrhnja za kuhanje
  • 1 kg krumpira
  • žličica ružmarina
  • glavica luka
  • 2 dkg maslaca
  • 2 mrkve
  • malo korijena celera

Rebra divlje svinje s umakom od mustarda priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krumpir narežite na kriške i izmijšajte sa korijenom celera, mrkvom, lukomi ružamrinom. Ulijete malo maslinovog ulja i promiješajte.

Na tavicu stavite povrće i rasporecite ga te pokrijte sa posoljenim rebrima divlje svinje.

Pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta.

Nakon 25 minuta promiješajte i preokrenite meso na drugu stranu. Pecite još 20-ak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavi na maslacu dodajte žlicu senfa, malo bijelog vina i zalijte s vrhnjem za kuhanje. Kuhajte dok se ne povežu sastojci.

Dobivenim umakom od mustarda prelijte meso koje ste izvadili iz pećnice. Ako je potrebno krumpir i povrće se može još kratko peći u pećnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je krumpir gotov poslužite ga na tanju s pečenim rebrima divlje svinje i umakom od mustarda.

Rebra divlje svinje s umakom od mustarda poslužite kao glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo