Rebra divlje svinje s umakom od mustarda
Rebra divlje svinje s umakom od mustarda izvrsno je glavno jelo, čija je priprema nešto zahtjevnija, ali rezultat je odličan.
Za pripremu jela Rebra divlje svinje s umakom od mustarda treba vam nešto više do sat vremena.
Rebra divlje svinje s umakom od mustarda sastojci:
1 kg rebara divlje svinje
4 žlice senfa
3 dcl vrhnja za kuhanje
1 kg krumpira
žličica ružmarina
glavica luka
2 dkg maslaca
2 mrkve
malo korijena celera
Rebra divlje svinje s umakom od mustarda priprema:
Krumpir narežite na kriške i izmijšajte sa korijenom celera, mrkvom, lukomi ružamrinom. Ulijete malo maslinovog ulja i promiješajte.
Na tavicu stavite povrće i rasporecite ga te pokrijte sa posoljenim rebrima divlje svinje.
Pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta.
Nakon 25 minuta promiješajte i preokrenite meso na drugu stranu. Pecite još 20-ak minuta.
U tavi na maslacu dodajte žlicu senfa, malo bijelog vina i zalijte s vrhnjem za kuhanje. Kuhajte dok se ne povežu sastojci.
Dobivenim umakom od mustarda prelijte meso koje ste izvadili iz pećnice. Ako je potrebno krumpir i povrće se može još kratko peći u pećnici.
Kada je krumpir gotov poslužite ga na tanju s pečenim rebrima divlje svinje i umakom od mustarda.
Rebra divlje svinje s umakom od mustarda poslužite kao glavno jelo.