Ražnjići od povrća na roštilju odličan su prilog uz glavno mesno ili riblje jelo. Kako napraviti ražnjiće od povrća na roštilju?
Sastojci za ražnjiće od povrća na roštilju:
- 2 paprike
- 1 rajčica
- 1 krastavac
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- drveni ražnjići
- maslinovo ulje
Kako napraviti ražnjiće od povrća na roštilju:
1. Povrće isijecite na manje komade kako bi ih lakše natakli na ražnjiće. Svaku papriku nasijecite na 4 ploške, a krastavce također na ploške na broj ploški po želji. Rajčica može ostati i u komadu ako je manja.
3. Naložite vatru, i kada od vatre ostane samo žar možete pripremati ražnjiće.
4. Naizmjenice nabadajte povrće, prvo paprika, rajčica pa krastavaca.
5. Nakon što iskoristite svo povrće, sve ražnjiće premažite uljem kako ne bi zagorili, te ih potom začinite solju i paprom.
6. Pecite dok povrće lagano ne porumeni.
7. Konzumirajte blago toplo.