Kuharica / Ražnjići od piletine marinirali u maslinovom ulju i limunu

Image
Foto: Pixabay

Sočni ražnjići od piletine na žaru marinirani u maslinovom ulju, češnjaku, limunu, origanu i ružmarinu oduševit će vaše ukućane. Kako pripremiti ukusne i mekane ražnjiće od piletine?

10.4.2022.
11:00
Pixabay
VOYO logo

Ražnjići od piletine izuzetno su zdravo jelo koje možete pripremiti na roštilju ili na tavi. Ražnjiće od piletine obogatite povrćem prema želji i napravite glavno jelo i prilog u jednom jelu. Za pripremu ukusnih i sočnih ražnjića od piletine važna je dobra marinada.

Sastojci potrebni za pripremu ražnjića od piletine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pileća prsa bez kosti (oko 1 kg)
  • ¼ šalice maslinovog ulja
  • 2 žlice limunova soka
  • 4 češnja češnjaka
  • ½ žličice slatke paprike
  • 2 žličice sušenog origana
  • 1 žličica ružmarina
  • ½ žličice papra
  • 1 žličica soli
  • 1 crveni luk

Ražnjići od piletine trebaju biti veličine zalogaja, stoga je prvi korak rezanje piletine na komadiće od oko 5 cm. Zatim pomiješajte sve sastojke za marinadu i prelijte piletinu. Posudu s mariniranom piletinom poklopite i stavite u hladnjak. Piletinu marinirajte najmanje 30 minuta, a najviše 24 sata.

Nakon što je piletina marinirana, vrijeme je da se pripreme ražnjići od piletine. Mariniranu piletinu i crveni luk navucite na ražnjiće pa premažite preostalom marinadom. Pecite na vrućem roštilju ili u tavi na štednjaku 2-3 minute sa svake strane dok piletina ne porumeni, ukupno otprilike 10 minuta. Ražnjići s piletine već su gotovi. Maknite s vatre i ostavite da se ohlade, a potom poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo