Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Ražnjići od piletine marinirali u maslinovom ulju i limunu

Sočni ražnjići od piletine na žaru marinirani u maslinovom ulju, češnjaku, limunu, origanu i ružmarinu oduševit će vaše ukućane. Kako pripremiti ukusne i mekane ražnjiće od piletine?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ražnjići od piletine izuzetno su zdravo jelo koje možete pripremiti na roštilju ili na tavi. Ražnjiće od piletine obogatite povrćem prema želji i napravite glavno jelo i prilog u jednom jelu. Za pripremu ukusnih i sočnih ražnjića od piletine važna je dobra marinada.

Sastojci potrebni za pripremu ražnjića od piletine:

pileća prsa bez kosti (oko 1 kg)

¼ šalice maslinovog ulja

2 žlice limunova soka

4 češnja češnjaka

½ žličice slatke paprike

2 žličice sušenog origana

1 žličica ružmarina

½ žličice papra

1 žličica soli

1 crveni luk

Ražnjići od piletine trebaju biti veličine zalogaja, stoga je prvi korak rezanje piletine na komadiće od oko 5 cm. Zatim pomiješajte sve sastojke za marinadu i prelijte piletinu. Posudu s mariniranom piletinom poklopite i stavite u hladnjak. Piletinu marinirajte najmanje 30 minuta, a najviše 24 sata.

Nakon što je piletina marinirana, vrijeme je da se pripreme ražnjići od piletine. Mariniranu piletinu i crveni luk navucite na ražnjiće pa premažite preostalom marinadom. Pecite na vrućem roštilju ili u tavi na štednjaku 2-3 minute sa svake strane dok piletina ne porumeni, ukupno otprilike 10 minuta. Ražnjići s piletine već su gotovi. Maknite s vatre i ostavite da se ohlade, a potom poslužite. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike