Ražnjići od piletine marinirali u maslinovom ulju i limunu
Ražnjići od piletine izuzetno su zdravo jelo koje možete pripremiti na roštilju ili na tavi. Ražnjiće od piletine obogatite povrćem prema želji i napravite glavno jelo i prilog u jednom jelu. Za pripremu ukusnih i sočnih ražnjića od piletine važna je dobra marinada.
Sastojci potrebni za pripremu ražnjića od piletine:
pileća prsa bez kosti (oko 1 kg)
¼ šalice maslinovog ulja
2 žlice limunova soka
4 češnja češnjaka
½ žličice slatke paprike
2 žličice sušenog origana
1 žličica ružmarina
½ žličice papra
1 žličica soli
1 crveni luk
Ražnjići od piletine trebaju biti veličine zalogaja, stoga je prvi korak rezanje piletine na komadiće od oko 5 cm. Zatim pomiješajte sve sastojke za marinadu i prelijte piletinu. Posudu s mariniranom piletinom poklopite i stavite u hladnjak. Piletinu marinirajte najmanje 30 minuta, a najviše 24 sata.
Nakon što je piletina marinirana, vrijeme je da se pripreme ražnjići od piletine. Mariniranu piletinu i crveni luk navucite na ražnjiće pa premažite preostalom marinadom. Pecite na vrućem roštilju ili u tavi na štednjaku 2-3 minute sa svake strane dok piletina ne porumeni, ukupno otprilike 10 minuta. Ražnjići s piletine već su gotovi. Maknite s vatre i ostavite da se ohlade, a potom poslužite. Dobar tek!
403 Forbidden