Kuharica / Razlika između štrukli i štrudle

Image
Foto: Pixabay

Koja je razlika između štrukli i štrudle? Ova dva jela nisu nimalo slična, saznajte koja je razlika između štrudli i štrukli.

20.3.2022.
13:32
Pixabay
VOYO logo

Štrudla i štrukla zvuče prilično slično i oboje su pojmovi za pečenje, ali nemaju izravnu vezu jedno s drugim u okusu ili načinu kuhanja, unatoč sličnim nazivima. Koja je osnovn arazlika između štrukli i štrudle?

Štrudla ili savijača je vrsta jednostavnog, narodnog kolača. Sastoji se od tijesta, koje se razvija batom. Na to tijesto se stavi punjenje, a onda se štrudla zamota i peče. Potom se isiječe na šnite i pospe prah-šećerom. Za izradu tijesta potrebni su sljedeći sastojci: mlijeko, brašno, jaja, kvasac, šećer, malo soli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štrukli su tradicionalno hrvatsko jelo koje je nastalo u Zagorju. Štrukli se mogu pripremati na dva osnovna načina, kuhanjem i pečenjem. Štrukli se većinom pripremaju sa sirom. Namirnice potrebne za sirne su štrukle jesu jedan kravlji sir, jaja, sol, vrhnje, a može se dodati i malo šećera da budu slatki. Sve se pomiješa vilicom ili rukom i nadijeva se tijesto.

Pekač se podmaže, štrukli se slože u pekač i zaliju otopljenim maslacem, margarinom, uljem ili vrhnjem. Razlika između štrukli i štrudle je velika, to su zasebna dva jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo